איך לצרוך כורכום כחלק מתזונה בריאה
צריכת כורכומין (כתבלין או בכדורי כורכום)
כורכומין נמצא בריכוז גבוה בתבלין הכורכום, מה שהופך את התבלין הזה לאחד מהתבלינים הבריאים ביותר בעולם. עם זאת, כדאי לדעת שרק חלק קטן של כורכומין נספג בגוף מאכילה של מאכלים המתובלים בכורכום. לכן, אם לא יודעים איך לשלב כורכום בצורה הנכונה ביותר אפשר לאבד הרבה מכמות הכורכומין הקיימת בתבלין הנפלא הזה.
המשיכו לקרוא בכדי לגלות באמת איך כדאי לצרוך כורכומין.
לא ניתן לקבל מספיק כורכומין רק דרך אכילת כורכום
מהן החלופות לאכילת כורכום בכדי לקבל כורכומין?
כפית כורכום ביום או יותר? כמה כורכומין לקחת ביום?
אנשים בריאים בגיל צעיר לא צריכים לקחת כמויות גבוהות של כורכומין. מספיקה להם כמות מצומצמת של כורכומין רק בכדי לשמור על ריכוז סביר של נוגדי חמצון בגוף המעניקים לגוף את היכולות להילחם בהיווצרות מחלות חדשות. מצד שני, אנשים מבוגרים שצריכים את נוגדי החמצון שבכורכומין כמניעה למחלות הקשורות להזדקנות או אנשים הסובלים מבעיות בריאותיות כמו בעיות עיכול אשר יכולים לקבל הקלה מהרכיבים הטבעיים של כורכומין צריכים לקחת כמויות גדולות יותר של כורכומין מהמומלץ. כדאי לאנשים אלו להתייעץ עם מומחה מתחום הרפואה הטבעית לגבי טיפול תרופתי טבעי המשלב כורכומין, מורינגה, ספירולינה ועוד.
איך לקחת כורכומין?
מתי כדאי לאכול כורכום ולקחת כורכומין
אכילה מרובה של כורכום כל יום אינה מומלצת מכיוון שהיא יכולה לגרום לתופעות לוואי כגון גירוי שלפוחית השתן במהלך הריון.
צריכה רבה של כורכום עלולה לגרום לשלשול. הרבה אנשים רוצים לקחת כורכום בגלל שהוא מסייע בהתמודדות עם בעיות ומחלות רבות במערכת העיכול, אך חשוב לדעת שאכילה גדולה מדי של כורכום יכולה להוביל לשלשולים. כורכומין מצד אחד עוזר לבטן לעכל טוב יותר את האוכל ולהפחית דלקות במעי הגס אבל עד כמות מסוימת. בכדי לא להגיע למצב שאתם לוקחים יותר מדי כורכומין ומקבלים את התוצאה ההפוכה שלשמה התחלתם להוסיף כורכום למאכלים, רצוי לקחת תוסף כורכומין בכמוסות אחידות המתאימות לכמות המנה היומית.
כורכומין בכמויות גדולות מעודד דימום
אחד היתרונות הבריאותיים של כורכומין הוא העזרה שלו בדילול הדם. בעקבות כך, אנשים הסובלים מבעיות לב ולחץ דם גבוה מעדיפים לצרוך כורכומין כטיפול טבעי מאשר תרופות מדללות דם סטנדרטיות. אך במקרים חריגים בהם אדם סובל מדימום כלשהו או במהלך ימי המחזור, כדאי לצמצם את הצריכה של כורכומין וכורכום למינימום בכדי למנוע דימומים גדולים.
כורכום יכול לגרום להרגשת נפיחות
כורכום הוא תבלין חריף חזק מאוד. בהתחשב בעד כמה הוא לרוב מתובל עם פלפל שחור ועוד תבלינים אחרים מהמטבח ההודי, בהרבה מקרים אכילה מרובה שלו יכולה להוביל להרגשת נפיחות בבטן. נפיחות כזאת מלווה בבחילות והרגשה של אי נוחות. זאת אחת הסיבות המרכזיות מדוע לא כדאי לאכול יותר מדי כורכום ביום. במקום לאכול כמות גדולה של כורכום ולסבול מנפיחות, מומלץ לקחת תוסף כורכומין טהור.