אסאי - מזון העל הברזילאי מהאמאזונס
אסאי – מזון העל הברזילאי מהאמאזונס לאנטי אייג’ינג, בעיות מעיים ועיכול, חילוף חומרים, מחלות לב, הורדת כולסטרול, חיזוק, ויטמינים וברזל בטעם אקזוטי נפלא: הסיפור של האסאי מתחיל בחצי השני של הכדור בברזיל…
מדובר בפרי יער שנראה כמו אוכמניות סגלגלות וגדל ביערות הגשם הטרופים של נהר האמזונס.
אסאי טעים, מתוק ומלא בתזונה וסגולות בריאותיות.
אין בכלל ספק שמי שמגיע לברזיל לא יפספס את האסאי, זה כמו הפלאפל שלנו!
כמעט בכל מקום תמצאו “גלידריות אסאי” שיגישו לכם בקערית מעוררת תאבון גלידת אסאי קרירה עם גרנולה וחתיכות בננה מעל.
פרי היער אסאי מגיע מעצי הדקל של נהר האמזונס. אסאי הוא פרי קטן, עגול, בצבע סגול עמוק המתקבל מעץ דקל האסאי. מבחינה בוטנית, האסאי שייך למשפחת הדקלים של עצים גבוהים המצויים רק באזור האמזונס שבדרום אמריקה. האסאי נראה ומזכיר במרקמו ענבים אך טעמו דומה יותר לאוכמניות.
אסאי טעים להפליא, מרענן ובהחלט מתאים למזג האוויר הטרופי אבל גם אם נשים בצד את הטעם יש לפרי היער אסאי ערך מוסף בלתי רגיל מבחינת ערכים תזונתיים וסגולות בריאותיות. למעשה, אסאי הוא הפרי בעל הערכים התזונתיים הגבוהים מכל הפירות!
אסאי עשיר בחומרים נוגדי חמצון ויש לו ציון גבוה מאוד במדד ה- ORAC (Oxygen Radical קיבולת ספיגת חמצן). מבחינה זו אסאי עדיף בהרבה על כל צורה אחרת של פירות יער שנבדקו באופן רשמי ומסווגים בתור מזון על. אסאי גם עשיר בברזל, מינרלים, ויטמינים ממשפחת ה-B ומכיל אלקטרוליטים ומינרלים הנדרשים להפחתת דלקות ושיפור רמות האנרגיה.
אסאי נלחם בתאים סרטניים
נזק של רדיקלים חופשיים הוא אחד מהגורמים המובילים להיווצרות תאים סרטניים.
כאשר תאים בריאים נחשפים לכמויות כבדות של רדיקלים חופשיים (החומרים המסוכנים והרעלים שנמצאים בסביבה שלנו) ללא הגנה תאית, הם מפתחים מוטציות גנטיות שאנו מכירים בהם כמחלת הסרטן. כלומר היווצרות מתמדת של רדיקלים חופשיים בגוף היא אחת מהסיבות המובילות להיווצרות תאים סרטניים והתרבותם.
אנתוציאנין- החומר שמעניק לפירות יער וגם לאסאי פיגמנטים כחולים או סגולים כהים,
נגזר באמצעות קשרים מאוד ייחודיים המספקים הגנה נוגדת חמצון חזקה.
מדענים גילו יותר מ -600 צורות טבעיות של אנתוציאנין, כאשר הצורה הנפוצה ביותר היא C3G,
אשר הוכחה כמספקת הגנה מרדיקלים חופשיים בגוף. מחקרים רבים הראו כי תמצית אסאי מסוגלת להילחם ברדיקלים החופשיים הנמצאים בתאים סרטניים. המרכיבים של אסאי יעילים בהגנה מול היווצרות תאים סרטניים ובלחימה של הגוף עם מחלת הסרטן.
אסאי, נוגדי חמצון והמערכת החיסונית
כפי שציינו, אסאי מכיל כמות עשירה של נוגדי החמצון. לתרכובות נוגדי החמצון בפרי האסאי יש השפעה עמוקה בהפחתת הפולשים הזרים והרעלים הסביבתיים. אכילת אסאי מסייעת למערכת החיסונית לתפקד ברמה גבוהה יותר ולהגדיל את כוחה אל מול התקפות של חיידקים שונים. בנוסף אסאי גם מכיל תרכובת ייחודית הנקראת arabinogalactan. זוהי תרכובת פחמימות ספציפיות שהוכחה כתרכובת המחזקת את תאי ה-T חזק, התאים הפעילים ביותר במערכת החיסונית של הגוף. שיפור פעילות תאי ה-T משפר את המאבק של הגוף מפני זיהומים.
עוד יתרונות בריאותיים של אסאי
- אסאי מכיל תרכובות רבות אשר נמצאו כסוכני אנטי אייג’ינג. נוגדי החמצון הרבים שבפרי האסאי מסייעים לעכב הזדקנות של תאים בגוף ובכך מאטים את תהליך ההזדקנות.
- אסאי הוא פרי יער עשיר בחומצות שומן שרשרת בינונית כמו חומצה אולאית (אומגה 9) וחומצה לינולאית (אומגה 6). תרכובות אלה מסייעות להפחית את רמות הכולסטרול הרע ולהעלות את רמות הכולסטרול הטוב בגוף, ובכך לסייע לצמצם את הסיכון למחלות לב.
-
אסאי הוא פרי מזון על נפלא כתוספת לתזונה היומית. עושר עצום ומופלא של ויטמינים ומינרלים חיוניים ומזינים כגון: חלבון, ברזל, משפחת ה-B, ויטמין K, C, E, אשלגן, מנגן,סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון פוליפנולים ופלבונאידים חזקים כמו רזברטול, סיאנידין ועוד.ויטמינים אלה הם ויטמינים חשובים בתהליך חילוף החומרים של פחמימות, חלבונים, ושומנים בגוף. מומלץ להוסיף אסאי לתזונה היומית.
-
האסאי הוא אחד הפירות היחידים העשירים בנוגד החימצון הייחודי:רזברטול הידוע בתור מפחית תנגודת לאינסולין, מונע תהליכים סרטניים, מגביר אנרגיה,כוחות וחיוניות בגוף, מגביר את תהליך הפיכת הקלוריות לאנרגיה במקום למאגרי שומן, משפר את התיפקוד המוטורי, מחזק את מערכת החיסון ומאט תהליכי הזדקנות ובלות.
-
האסאי תורם לתהליך ניקוי רעלים מהגוף, הוא גם מסייע בשיפור פעילות מערכת העיכול ופעילות המעיים.אסאי גם מזרז את חילוף החומרים בגוף, הפיכת הקלוריות לאנרגיה ובכך תורם למנסים לרדת במשקל ולאלו אשר רוצים לשמור על ההישגים.
- האסאי מצויין לסיוע לפרוסטטה מוגדלת ולבלוטת הערמונית לגברים.
את האסאי שלנו ניתן לרכוש באבקה אשר יובשה בתהליך עדין ואיכותי הנקרא “dry freez“
שהוא ייבוש בהקפאה. תהליך השומר על תכונות הפרי, הערכים התזונתיים והסגולות הבריאותיות.
לאבקת האסאי טעם חמוץ מתוק ומאוד מרענן של פרי יער מהמשובחים שבמזונות העל!
ניתן לצרוך את אבקת האסאי שלנו בכל משקה או שייק טעים ומרענן ובכך ליהנות מהמרכיבים הנפלאים של האסאי החיוניים בשמירה על הבריאות, תזונה נכונה, ניקוי רעלים
ושמירה על “מעיין הנעורים”.