סטיביה – כל הסיבות לאמץ ליום יום
הסטיביה הוא צמח תבלין ומרפא ממשפחה גדולה של צמחים הכוללת כ-240 מינים של שיחים וצמחים עשבוניים
המשפחה נפוצה בעיקר בדרום ומרכז אמריקה ומשם בעצם הכל התחיל… הזן הבולט מבניהם נקרא רבאודיאנה RED – והוא למעשה הזן הנבחר לצורך מיצוי חומרי ההמתקה המצויים בעלים של הצמח.
יתרונותיו הבולטים של הצמח הם: מתיקותו הגבוהה והיותו נטול קלוריות וסוכר, מה שמתיר את השימוש בו לחולי סוכרת, שומרי דיאטת קנדידה ודיאטות דלות פחמימות אחרות, בהן יש להימנע מצריכת סוכר לסוגיו. מלבד זאת הוא מסייע באיזון רמת הסוכר בדם, בתהליכי הרזיה, ומהווה חלופה מעולה וטבעית לסוכר. אם חייבים ממתיק, זהו כנראה הממתיק הבטוח ביותר מכיוון שהוא הכי פחות מעובד ובעל המתיקות הגבוהה ביותר .
קיימות 4 אפשרויות מרכזיות:
עלים טריים – הצמח בצורתו הבסיסית כעציץ. עלי הסטיביה משמשים להמתקת משקאות, חליטות צמחים ותה.
עלים מיובשים – עלה סטיביה יבש מתוק באופן משמעותי מעלה טרי, צורת השימוש בהם זהה.
סטיביה נוזלית – בשוק קיימים 2 סוגי סטיביה נוזלית: הראשון- מיצוי מלא ומרוכז, המכיל עושר של רכיבים צמחיים. השני- מגיע בניגוד לתמציות סטיביה שונות, ומכילות מיצוי של רכיבים מבודדים מהצמח (סטבינואידים).
בשני המקרים, הנוזל נמכר בבקבוקון טפטפת מרוכז במיוחד ומיועד לשימוש של טיפות בודדות. כל מה שאתם צריכים זה לטפטף כמה טיפות למשקה או למזון שלכם ויש לכם טעם מתוק ממקור טבעי מושלם. 4 טיפות שוות לכפית סוכר.
אנחנו ממליצים על השימוש במיצוי הנוזלי מ-5 סיבות עיקריות:
1. אין לו טעם לוואי כלל
2. הוא טבעי לחלוטין ומגיע מגידול ישראלי איכותי
3. מרוכז ומכילים את כל הרכיבים הפעילים של הצמח ללא תוספות
4. נח וקל לשימוש
5. מתוק מאוד אך ללא ערך קלורי כלל
בעולם צמח הסטיביה מאושר לשימוש כבר שנים ארוכות (כולל אישור הFDA האמריקאי), אבל רק לא מזמן זכה לקבל את אישור משרד הבריאות הישראלי.
אולם כמו בכל דבר חברים תמיד כדאי שכל אחד מאיתנו יהיה עירני לגבי מצבו הפרטי ובמידת הצורך יגש להתייעץ עם רופא שהוא סומך עליו בכל הנוגע למטרות השימוש ואינטראקציה עם תכשירים רפואיים אחרים.
אז קחו לכם הפסקת קטנה של כוס תה מרגיע ומפנק….. גם מתוק וגם בריא!