גלידת קוקוס ביתית

מה יותר כיף מלסיים את היום בגלידה בריאה וטעימה?
לא מצאנו תשובה...
אז הבאנו לכם את המתכון המושלם של נעמה
תהנו (:
מצרכים :
-
פחית קרם קוקוס (לא ממותק)
-
1-2 כפות דבש טבעי (לפי הטעם)
-
1/2 כפית תמצית וניל
-
1 כפית אבקת אגוז קוקוס
-
חתיכות מנגו (או כל פרי שאוהבים)
אופן ההכנה:
-
מקררים את הפחית הפוכה ל-6 שעות לפחות (או ללילה). עושים זאת כדי להפריד בין הקרם והמים.
-
שומרים את המים לשייקים, את הקרם הלבן מעבירים לקערה.
-
מוסיפים דבש ותמצית וניל, ומקציפים ל- 4/5 דקות לקרם יציב ואוורירי.
- מקפלים פנימה חתיכות מנגו (או פרי אחר).
- שומרים במקרר עד שבוע.
למה דווקא אבקת אגוז קוקוס ?
-
מחקרים מראים כי אבקת קוקוס עשויה לשפר את תפקוד מערכת החיסון, להפחית כולסטרול ולשפר את בריאות הלב.
-
הקוקוס ידוע גם כאנטי דלקתי, אנטי בקטריאלי ואפילו אנטי פטרייתי.
-
אבקת קוקוס מסייעת בהרפיית השרירים, באיזון הסוכר בדם, בחיזוק העצמות וכן בשמירה על עור בריא, גמיש ורענן.
טיפים:
-
אבקת קוקוס היא לבנה ונמסה במים. היא מאפשרת להוסיף בקלות טעם קוקוס עשיר לשייקים, קינוחים, דייסות, יוגורטים, גלידות ומאכלים נוספים.
- אם מוסיפים לה מעט מים ומערבבים היטב, אבקת קוקוס יכולה להפוך לחלב קוקוס שניתן לשלב בבישול. ניתן לדוגמה להוסיף אותה לתבשילי ירקות ועוף ולהעניק להם טעם עשיר ואסייתי.
- האבקה אינה מכילה חומרים משמרים ומתאימה גם לילדים.
- להוסיף לגלידה ניבס קקאו מתוק לטעם קוקוס שוקולדי מפנק.

אגוז קוקוס | אבקה
קוקוס הוא הרבה יותר מפרי אקזוטי, מתוק ומרענן. אבקת קוקוס אוצרת בתוכה יתרונות בריאותיים רבים, מעניקה בוסט של אנרגיה ומספקת שילוב נדיר של ויטמינים, מינרלים וחומצות שומן חיוניות.