מתכון קיץ קריר ומרענן: גלידת פירות ספירולינה
גלידת פירות וספירולינה מפנקת
מצרכים:
יחידה מכל פרי- בננה, מנגו, אפרסק, תות, שזיף
- 2 כוסות שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב מלא
- 3/4 כוס* סוכר או כף פרי הנזירים
- כפית תמצית וניל
- כף אבקת ספירולינה כחולה (פיקוציאנין)
- כפית אבקת ספירולינה
- כפית אבקת תות
- כפית אבקת אסאי
הוראות הכנה:
בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את השמנת המתוקה, החלב המלא והסוכר עד להמסה מלאה של הסוכר.
מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים לקבלת בסיס חלק וטעים.
מוסיפים בהדרגה את אבקת הספירולינה הכחולה (פיקוציאנין), אבקת הספירולינה, אבקת התות ואבקת האסאי. טורפים היטב לוודא שכל האבקות מעורבבות היטב ואין גושים.
מכסים את הקערה ומקררים את התערובת למשך שעתיים לפחות, או עד שהיא קרה לחלוטין. שלב זה מסייע לטעמים להתמזג ומשפר את המרקם.
מעבירים את הגלידה המעורבלת לכלי עם מכסה ומקפיאים למשך 4 שעות לפחות, או עד שהגלידה מתייצבת.
הגישו את גלידת הספירולייף שלכם עם פירות טריים, אגוזים או זילוף דבש להוספת טעם ומרקם. תהנו מהפינוק המזין והתוסס הזה בכל עת!