מתכונים עם זעפרן שכדאי לכם לנסות
תבלין הזעפרן מכיל רכיבים נפלאים שהופכים אותו לתבלין סופר פוד (מזון-על) מדהים!
הוספת זעפרן לתזונה היומית יכולה לשפר פלאים את ההרגשה הכללית ובריאות הגוף.
רכשתם לאחרונה את תמצית הזעפרן של ספירולינה פול לייף?
אנו רוצים לשתף אתכם במספר מתכונים עם זעפרן שאתם יכולים לנסות.
זעפרן הוא אחד התבלינים הפופולאריים ביותר בעולם. למרות שהוא נחשב לתבלין מאוד יקר, הרבה אנשים רוכשים תמציות זעפרן לשילוב במאכלים שונים.
הסגולות הרבות של הזעפרן הופכות אותו לתבלין מזון על שכדאי לכל אחד ליהנות ממנו, וזאת אפשר לעשות בקלות עם מספר מתכונים טעימים במיוחד.
במידה ורכשתם את תמצית הזעפרן של ספירולינה פול לייף או קניתם את התבלין בצורת אבקה, יש לנו מספר מתכונים שיאפשרו לכם לצרוך את הזעפרן בדרך הטעימה ביותר.
עוף בתנור ברוטב זעפרן
מנה קלה, פשוטה ומדהימה שכל בית יכול לעשות הוא עוף ברוטב זעפרן.
הזעפרן נותן טעם עשיר לבשר העוף שיכול להחליף את תבלינים אחרים כמו פפריקה, כורכום וכו’.
במקום לתבל את העופות עם תבלינים פשוטים, שדרגו אותם לעופות עם זעפרן.
כל מה שצריך לעשות הוא להניח את העופות על תבנית תנור אפייה (רצוי להציב נייר אפיה בכדי שהעוף והרוטב לא יידבקו לתבנית).
במקביל לטפטף כמה טיפות של שמן זית על העוף ולמרוח את תמצית הזעפרן או לפזר את אבקת הזעפרן על העוף.
שמים בתנור על חום של בינוני לכמה שעות (עד שהעוף נעשה רך בפנים) והנה קיבלתם עוף טעים ברוטב זעפרן.
אפשר גם להוסיף לעוף שום, בצל, מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם.
אורז עם תיבול זעפרן
תבלין הזעפרן מצוין גם בתור תיבול של התוספת לבשר.
אם אתם לא רוצים לאכול אורז לבן פשוט, תיבול קטן של זעפרן יכול לשדרג את הטעם של האורז הלבן.
לוקחים קערת בישול ומניחים כמה טיפות של תמצית זעפרן ושמן זית. מכניסים את האורז ושמים את הקערה על האש.
יש לערבב את האורז בכדי שהוא יספוג את השמן זית והזעפרן ויקבל טיגון קטן מבחוץ.
לאחר מכן מוסיפים מים רותחים לקערה (אפשר להרתיח מים בקומקום) ומשאירים את הקערה על אש בינונית ל15-20 דקות.
כשהאורז יספוג את כל המים תקבלו אורז עם צבע טעים זהבהב המכיל את כל הסגולות של תוסף הזעפרן.
אפשר גם להוסיף לאורז בצל, אבקת עוף, מלח ופלפל לפי הטעם.
לקריאה על כל היתרונות הבריאותיים והסגולות של של תמצית זעפרן>>>
כרובית מטוגנת עם זעפרן
מתכון שמאוד פופולארי במטבח ההודי הוא כרובית מטוגנת עם זעפרן.
זוהי מנה טבעונית טעימה במיוחד אשר יכולה גם ללכת מצוין כתוספת לארוחה בשרית, מנת חומוס או כמנה ראשונית.
לוקחים כרובית וחותכים אותו לחתיכות קטנות (מומלץ כמה שיותר קטן בכדי שהכרובית תהיה רכב לאחר הטיגון).
לאחר מכן מניחים במים רותחים לכמה דקות. אחרי שהכרובית מתרככת טיפה מניחים אותה במחבת טיגון ומוספים מספר טיפות של תמצית זעפרן.
את הכרובית יש לטגן למשך כ-10 עד 15 דקות עד לקבלת מרקם שחום ורך. והנה יש לנו כרובית מטוגנת עם זעפרן.
אפשר גם להוסיף למחבת הטיגון גם תבלין כורכומין, שום או וג’ינג’ר.
תפוחי אדמה מטוגנים עם שעועית ירוקה בתיבול זעפרן
תוספת מצוינת טעימה נוספת שהולכת מצוין עם זעפרן היא, תפוחי אדמה מטוגנים עם שעועית ירוקה בתיבול זעפרן.
תוספת נפלאה לבשר, דג ולמנה טבעונית.
חותכים תפוחי אדמה לחתיכות מרובעות. לוקחים מחבת טיגון ומוסיפים מספר טיפות תמצית זעפרן, שמן זית ושעועית ירוקה.
מטגנים על המחבת למספר דקות ואז מוסיפים את חתיכות תפוחי האדמה שהכנתם מראש.
מטגנים עד שמקבלים מרקם זהוב על התפוחי אדמה והנה קיבלנו תוספת טעימה עם זעפרן שמתאימה לכל מנה.
אפשר גם להוסיף לתפוחי אדמה גם פטרוזיליה, מלח ופלפל לפי הטעם.