עוגת רימונים לראש השנה

. עוגה מושלמת לאירוח או סתם שמתחשק משהו מתוק
מצרכים :
-
2 בננות בשלות מעוכות
-
3 תמרי מג׳הול + 1/4 כוס מים רותחים (להשרייה)
-
1 כוסות חלב (רגיל/צמחי)
-
1 כוס קוואקר עבה
-
1 ורבע כוס קוואקר דק
-
1 כפית אבקת אפייה
-
2 כפות אבקת רימונים
-
לרוטב תמרים קרמלי- 70 גרם חמאת שקדים נוזלית, 2 כפות סירופ מייפל אמיתי, 1 כף שמן קוקוס מומס, 1 כף אבקת רימונים
אופן ההכנה:
-
מחממים תנור ל180 מעלות.
-
מסירים גרעינים מהתמרים, משרים במים רותחים ומועכים למחית חלקה.
-
מועכים את הבננות, מוסיפים את שאר המצרכים, מערבבים עד תערובת אחידה.
- אופים 35-40 דקות עד שזהוב ומעט יציב (יתייצב עוד בקירור).
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה חמאת שקדים/בוטנים, מייפל ושמן קוקוס עד למרקם חלק.
- מקשטים ברימונים
- קינוח חלומי, בריא ומתוק בדיוק כמו שצריך לחג או סתם ליהנות מהשילוב של מתוק ובריאות ביחד !
למה דווקא אבקת רימונים ?
-
אבקת רימונים טהורה מופקת מרימון בשלמותו – כולל הקליפה והגרעינים. לכן היא עשירה בוויטמין C, סידן, זרחן, חומצה פולית, אשלגן, חומצות אמינו וסיבים תזונתיים ואם זה לא מספיק, הרימון עשיר גם בנוגדי חמצון עוצמתיים, בדגש על פוליפנולים, טאנינים ואנטוציאנינים.
-
רימון תורם לשמירה על הבריאות בשורה ארוכה של היבטים. הוא מחזק את מערכת החיסון ותורם למניעת מחלות וזיהומים, כאבי גרון, דלקות פרקים, תולעים וטפילים אחרים במערכת העיכול, עוזר להאט את תהליכי ההזדקנות ומסייע להתחדשות העור, מחזק את כלי הדם ומסייע למניעת מחלות לב וכלי דם.
-
הפוליפנולים שברימון הוכחו במחקרים כגורמים שעשויים לתרום למניעת סוגים שונים של סרטן.
טיפים:
-
להוסיף לצד העוגה יוגורט עם כפית אבקת רימון לרענון ופרשיות .

רימונים | אבקה
אבקת רימונים מופקת מכל חלקי הפרי הנהדר הזה ומאפשרת ליהנות מכל היתרונות הבריאותיים שלו בצורה קלה, תוך שילובה במגוון רחב של משקאות ומאכלים מתוקים.