תפוחי אדמה אפויים ומוקרמים בפתיתי שמרי בירה
גרסה טבעונית ונהדרת לתפוחי אדמה מוקרמים בגבינה
זה מתכון פשוט ומיוחד שמחקה בגרסה הטבעונית שלו את תפוחי האדמה המוקרמים בגבינה. טעם שמרי הבירה מאוד מזכיר פרמזן, מה גם שהם מקרימים באופן מושלם! וכך שמרי בירה הם תחליף טבעוני מעולה לגבינה ולשמנת.
מצרכים:
1 קילו תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לפרוסות עבות
שיני שום - לפי הטעם
מלח
פלפל שחור
4-6 כפות פתיתי שמרי בירה
אופן ההכנה:
מניחים את פרוסות התפוח אדמה על תבנית משומנת.
מערבבים את כל התבלינים יחד ואז מעסים את תפוחי האדמה ברוטב.
אופים כשעה עד שעה וחצי בחום של 200 מעלות, כשהתבנית מכוסה בנייר כסף (או בנייר אפיה).
כ-10 דקות לפני סיום האפיה מורידים את נייר הכסף,
כ-10 דקות לפני סיום האפיה מורידים את נייר הכסף,
מפזרים פתיתי שמרי בירה (לפי הטעם) ומשחימים את תפוחי האדמה.
ממרח “חמאת” שום ושומר:
מצרכים: שיני שום מראש שום שלם,
1/2 שומר אפוי (לאפות כחצי שעה ב-180 מעלות)
1/3 כוס שמן קוקוס
1/2 כפית מלח
1/2 שומר אפוי (לאפות כחצי שעה ב-180 מעלות)
1/3 כוס שמן קוקוס
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון ומקבלים יופי של ממרח!
צפית לאחרונה