ממתק סופרפוד בניחוח מרציפן – 3 שכבות
ממתק מדהים בסגנון מרציפן בשילוב סופר פוד
המתכון באדיבות הלקוחה שמרית גורן- בולוטין
מצרכים:
1. לשכבת הבסיס:
10 תמרי מג’הול מגולענים
1/2 כוס קמח שקדים
1 כפית תמצית שקדים
3 כפות גדושות חמאת שקדים
2 כפות זרעי צ’יה
2 כפות שמן קוקוס
2. לשכבה האמצעית:
כוס פתיתי קוקוס אורגניים
1 כף אבקת ספירולינה
2 כפות שמן קוקוס
1 כף חמאת שקדים
1/3 כוס שקדים
3. לשכבת השוקולד:
100 גר’ חמאת קקאו נא
100 גר’ עיסת קקאו
3 כפות שמן קוקוס
1 כף אבקת מאקה
4 כפות דבש/ סירופ מייפל טבעי
1 כף חמאת שקדים
קמצוץ מלח אטלנטי
אופן ההכנה:
1. להכניס למעבד המזון את מרכיבי שכבת הבסיס ולהפעיל בפולסים עד לקבלת עיסה אחידה. לשטח את העיסה על נייר אפיה בתבנית, ולהכניס למקפיא להתייצבות.
2. לאחר מכן, להכניס למעבד המזון את מרכיבי השכבה האמצעית ולעבד בפולסים עד לקבלת המרקם הרצוי. לפזר בצורה אחידה מעל שכבת הבסיס ולהכניס למקפיא להתייצבות נוספת.
3. להכין סיר מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) ולהמיס את עיסת הקקאו, חמאת הקקאו ושמן הקוקוס, על אש קטנה מאוד. ברגע שהמרקם חלק, ניתן להסיר מהאש ולערבב עם שאר המרכיבים של השכבה העליונה. חשוב! שאר המרכיבים יצריכים להיות בטמפ’ החדר על מנת שלא יקררו את השוקולד.
את שכבת השוקולד מורחים בצורה אחידה, מעל השכבה האמצעית. מכניסים להתייצבות אחרונה לשעה- שעתיים במקרר.
אפשר לחתוך את הממתק לקוביות ולשמור בקופסא אטומה במקפיא.
בתיאבון!
צפית לאחרונה