סדרת חטיפי חלבון ביתיים של אבישג פארי - חטיף שוקולד תמרים

גיליתי שחטיפי חלבון כמו אבקות חלבון, הם נושא רגיש ובעייתי במיוחד אצל מי שצורך תזונה טבעית.
הכל התחיל מחברה שאורח החיים שלה לא מאפשר לה להכין לעצמה אוכל ברוב שעות היום, ורוב הזמן היא בוחרת בפתרונות קלים ומהירים כמו חטיפי חלבון. ביקשתי ממנה לפחות שננסה למצוא חטיפי חלבון ראויים למאכל – הופתעתי מהקושי למצוא חטיפי חלבון טבעיים ולא מעובדים ונחרדתי מרשימת הרכיבים הלא נגמרת ועוד יותר נחרדתי מהרכיבים עצמם.
לאחר שיגענו ומצאנו חטיפי חלבון נורמליים, הם היו במרקם חנק או לא טעימים במיוחד, אז ניסיתי לשחזר בבית את הרכיבים ולעבוד על גרסה במרקם וטעם וטוב יותר .
בחרתי באבקת חלבון אפונה כבסיס, לא רק מטעמי בריאות, אלא גם כי היא לא חלבית, וגם כי לטעמי חלבון אפונה הוא האופטימלי מבחינת מרקם
לחטיפי חלבון.
אבקת חלבון האפונה של ספירולייף עשויה מאפון נמוך (אפונה צעירה) עם טעם ניטרלי ומרקם מושלם לחטיפי חלבון. לחצו על הקישור הכחול לרכישה של החלבון- קוד להנחה: avishag15
חטיף שוקולד תמרים -
101 גרם חלבון
1726 קלוריות
לחטיף חלבון:
- כוס אבקת חלבון אפונה של ספירולייף
- 4 תמרים
- 2 כפות שקדים טחונים
- 2 כפות שמן קוקוס
- 1/4 כוס דבש
-
1/4 כוס חלב סויה/שקדים/שיבולת שועל
- מים עד למרקם בצק רצוי
- כף קקאו
- 1/4 כוס חמאת שקדים
אופן ההכנה:
-
במעבד מזון יש לטחון את כל הרכיבים עד לאיחוד.
-
מוציאים מהמעבד מזון ולשים עם היד עד למרקם בצק חלק. אם הבצק מעט יבש, דרוש להוסיף מעט מים וללוש שוב עד לאיחוד ומרקם חלק ויחסית רך
-
מכניסים נייר אפייה לתוך תבנית אינגליש קייק ומשטחים את הבצק לצורה מלבנית אחידה בעובי.
-
מכניסים לקירור לשעה.
- במידה ורוצים להוסיף זיגוג (ממליצה בשביל הטעם לא לוותר זה ממש מוסיף). מורחים מעל . הבצק את הזיגוג לאחר הקירור, ופורסים עם סכין גדולה לרצועות לפי העובי/הגודל הרצוי
טיפים:
-
אפשר לפזר מעל גם אגוזים שאוהבים/קקאו ניבס/שוקולד צ׳יפס

חלבון אפונה טבעוני | אבקה
חלבון המופק מאפונה ירוקה מהווה את אחד התחליפים הטבעונים האיכותיים ביותר לחלבון מן החי. זאת בין היתר מכיוון שהוא מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות לתפקוד שלנו.